Nieuws

Nieuwe beveiligingsinstellingen voor e-Captain

Geplaatst op 15-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Eind september kondigden we het al aan, nieuwe beveilgingsinstellingen voor e-Captain. Nu is het dan zo ver en zijn de nieuwe beveiligings mogelijkheden actief. Vanaf heden kunt u in het Beheercentrum e-Captain nog beter beveiligen, tenminste als u een e-Captain beheerder bent.

Wat is er nieuw?

1. Wachwoord wijzigen beleid

Met de optie Wachtwoord wijzigen beleid kunt u als beheerder instellen dat e-Captain gebruikers verplicht periodiek een nieuw wachtwoord moeten instellen. U heeft daarbij een keuze uit een aantal opties varierend van nooit tot iedere 30 dagen.

Nieuw is ook dat een gebruiker na het ontvangen van nieuwe logingegevens verplicht is om het wachtwoord te wijzigen.

 

2. Twee staps authenticatie

Met de optie Twee staps authenticatie kunt u instellen dat gebruikers en/of beheerders alleen kunnen inloggen met een extra authenticatie via de e-Captain Security app of via Google Authenticator. Gebruikers moeten dan naast hun loginnaam, wachtwoord en pincode nog een extra code invoeren die op de telefoon of tablet gegenereerd wordt. Beide apps kunt u downloaden in de Google Play Store of in de Apple App Store.

 

3. Automatisch blokkeren inactieve gebruikers

Met de optie Automatisch blokkeren gebruikers kan de beheerder instellen dat na een bepaalde periode van inactiviteit een gebruikersaccount automatisch wordt geblokkeerd. Als een gebruiker dus langere tijd niet inlogt in e-Captain zal deze automatisch geblokkeerd worden. Een e-Captain beheerder kan het account dan weer deblokkeren. U heeft hierbij een keuze uit een aantal opties varierend van nooit tot 30 dagen inactief.

Pas uw instellingen aan!

De nieuwe beveiligingsinstellingen zijn standaard op [niet ingesteld] gezet. e-Captain beheerders krijgen tot 1 februari 2020 de tijd om deze instellingen aan te passen. Als uw e-Captain beheerders de standaard beveiligingsinstellingen niet voor 1 februari 2020 aanpassen zullen deze automatisch door e-Captain worden aangepast in de onderstaande beveiligingsinstellingen.

  • Iedere 90 dagen wachtwoord verplicht wijzigen
  • 2-staps authenticatie niet verplicht
  • Na 90 dagen inactief wordt gebruikersaccount geblokkeerd

De nieuwe beveiligingsinstellingen kunt u instellen in het Beheercentrum van e-Captain. Hiermee gaan we weer een stapje verder in het beschermen van uw verenigingsdata.

 

Naar helppagina over Beveiligingsinstellingen


Support

073 - 614 14 40

ksedpleh.[antispam].@e-Captain.nl

Handleidingen en support 

Contact

Dispi Software Engineering BV
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

www.dispi.com

ofni.[antispam].@dispi.com

Routebeschrijving

Storing

Bezoek onze technische storingspagina.

Waarom e-Captain?

e-Captain is dé internetapplicatie voor verenigingen, stichtingen en bedrijven voor het volledig beheren van leden, relaties, objecten en informatie. U krijgt hiermee overzicht én inzicht waardoor u altijd op koers blijft!

Kennismaken met e-Captain

Via dit formulier kunt u gratis een demo account aanvragen voor e-Captain. U krijgt dan zo spoedig mogelijk de login gegevens toegemaild. Hiermee kunt u 6 weken lang volledig met e-Captain werken.

Demo aanvragen

 

 

Scroll naar boven