Nieuws

Vernieuwing van de e-maildiensten van e-Captain

Geplaatst op 19-02-2018  -  Categorie: Algemeen

Vernieuwing van de e-maildiensten van e-Captain

Om de gebruikerservaring van onze e-maildienst te verbeteren, vernieuwen wij binnenkort ons e-mailplatform. Hier leest u de aankomende veranderingen.

Vervanging van de e-mailserver

Op woensdag 28 februari wordt de e-mailserver van e-Captain vervangen door een andere modernere machine. Hier hoeft u niets voor te doen. E-mail die in POP3/IMAP boxen staat wordt automatisch mee overgenomen en doorstuuradressen blijven behouden. Tevens wordt de laatste versie van Roundcube webmail geïnstalleerd. Tijdens de migratie kunt u mogelijk even geen e-mail ophalen. E-mail die tussentijds wordt verstuurd naar uw e-mailadres wordt door een backupserver opgevangen en later alsnog bezorgt.

Controleer uw SPF record

Indien u uw domeinnaam niet bij e-captain heeft staan is het belangrijk om zelf uw SPF record te controleren. Deze moet include:spf.e-captain.nl bevatten en niet het IP adres van de mailserver (93.180.68.205).

Spamfilter van SpamExperts

Alle e-mailadressen gaan we beveiligen met het spam/virus filter van SpamExperts.

De filter van SpamExperts is een toonaangevende, hoge kwaliteits filter. Hierdoor zal het aantal spamberichten in uw inbox sterk verminderen. Het filter werkt voor POP3/IMAP accounts en ook voor doorstuuradressen.

Het beheren van de meeste instellingen voor het spamfilter kan vanuit het beheercentrum in e-Captain worden gedaan.

Zo kan er bijvoorbeeld worden ingesteld dat er automatisch een e-mail wordt verstuurd met een rapport welke e-mails in quarantaine staan. Dit zijn e-mails waarvan SpamExperts niet 100% zeker weet dat het spam is. Vrijgeven van e-mail in quarantaine kan direct vanuit deze e-mail. Hiervoor hoeft u niet in te loggen.

Indien gewenst kunt u inloggen in het webpaneel van SpamExperts. Met een druk op de knop kunnen logingegevens worden verstuurd.

Wij menen dat deze filter een mooie aanwinst is voor onze e-maildienst.

Uitgaande mailserver advies

U kunt mail versturen via de SMTP server van uw internet provider. Aangeraden wordt om dit te veranderen naar mail.e-captain.nl (STARTTLS, poort 587)

E-mail wordt dan via een beveiligde verbinding verzonden.

Voor de uitgaande (SMTP) mailserver kunt u zich authenticeren met uw e-mailadres en uw wachtwoord.

De reden hiervoor is dat er voor uw domein een aantal IP adressen "gemachtigd" zijn om namens uw domein e-mail te versturen. De mailserver van e-Captain staat hier standaard bij, maar de mailserver van uw provider niet. Dit kan voor problemen zorgen als de ontvangende partij hierop controleert.

Een extra reden is dat we onze uitgaande mailserver ook gaan beveiligen met het SpamExperts filter. Deze filter voorkomt dat spam en virussen vanaf uw PC bij uw relaties belanden, mocht deze onverhoopt besmet zijn geraakt.

Contract en prijswijzigingen

Omdat de dreigingen van internet en het gevaar van phishing mails, spam en virussen toeneemt, is besloten om het betaalde spamfilter van SpamExperts standaard mee te gaan leveren. Wij willen de kwaliteit en een prettige gebruikerservaring van de e-maildienst kunnen waarborgen.

Vanaf 1 april 2018 wordt het spamfilter automatisch bij al onze relaties toegevoegd. Vanaf 1 maart krijgt iedereen het nieuwe spamfilter een maand gratis om vast kennis te maken met de mogelijkheden.

De nieuwe prijs wordt 50 euro voor 25 e-mailadressen, de prijs voor extra 25 e-mailadressen blijft gelijk.

Het nieuwe contract gaat automatisch in per 1 april 2018. Het is mogelijk om voor deze datum uw e-mailcontract te ontbinden indien u niet met deze toevoeging akkoord bent. In april wordt de verhoging naar ratio doorgevoerd. (afhankelijk van uw licentiedatum)

Nieuwe mailingmodule met statistieken

Tot slot geven we per 1 maart, iedere klant een nieuwe versie van de mailingmodule! Hiermee is het mogelijk om op eenvoudige wijze reponsive e-mails te maken. Deze nieuwsbrief komt bijvoorbeeld uit de nieuwe module. De huidige teksteditor blijft ook beschikbaar.

De werking van de module lijkt erg op Websitebeheer 2. Doormiddel van rijen, kolommen en widgets heeft u snel een mooi resultaat.

Bijkomende bonus is dat de nieuwe mailingmodule voorziet in statistieken. Zo kunt u achterhalen hoeveel mensen de mailing hebben geopend en hoe vaak er op welke link is geklikt.

Voorwaarde voor het gebruik van de module is dat u al over bent op Websitebeheer 2.

We begrijpen dat een prijsverhoging vervelend is. Dit komt bij ons ook zelden voor maar is nu noodzakelijk, i.v.m. veiligheid en kwaliteit.

Daarom bieden we een korting aan op de cursus mailing + visuele editor. Deze cursus vindt doorgang bij minimaal 6 personen (van diverse verenigingen en stichtingen). Volgt u deze cursus in 2018 dan kost deze 100 euro in plaats van de gebruikelijke 125 euro. Daar bespaart u weer 25 euro per persoon.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk.


Support

073 - 614 14 40

ksedpleh.[antispam].@e-Captain.nl

Handleidingen en support 

Contact

Dispi Software Engineering BV
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

www.dispi.com

ofni.[antispam].@dispi.com

Routebeschrijving

Storing

Bezoek onze technische storingspagina.

Waarom e-Captain?

e-Captain is dé internetapplicatie voor verenigingen, stichtingen en bedrijven voor het volledig beheren van leden, relaties, objecten en informatie. U krijgt hiermee overzicht én inzicht waardoor u altijd op koers blijft!

Kennismaken met e-Captain

Via dit formulier kunt u gratis een demo account aanvragen voor e-Captain. U krijgt dan zo spoedig mogelijk de login gegevens toegemaild. Hiermee kunt u 6 weken lang volledig met e-Captain werken.

Demo aanvragen

 

 

Scroll naar boven